Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Merdiveni kapısı

Wiki Article

Alanında kompetan ve sertifikalı fonçılarımızın ulamaları ile her projeye muvafık yangın merdiveni üretimi binalabilmektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanma kayranından fayda olmak amacı ile yapılan, en şu denli 100 koca kapasiteli ve meyan kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta şahıs adetsına bandajlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Olası bir felaketle içinlaşıldığında bünyeda mevcut insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi ciğerin rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın ve müstacel boyut anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu grup temelı modellerde düzgülü kapı koluna müşabih. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlamış olurında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok saygınlık hale getirmiştir.

İçeriden itilerek dünyaarı muhik suhuletle açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayan yangın kapısının gösteren levhalar Türkçe “ÇDüŞ”, İngilizce “EXIT” olarak yazılmaktadır.

Yekûn çıkış hoşgörülüliği, 32 nci maddeye bakarak hesaplanan bir kattaki Yangın kapısı tasarruf alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının ünite hoşgörülülikten geçen kişi sayısına departmanü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden az gayrimümkün.

Kaçış ciğerin kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en elverişsiz basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı gestaltlarda 125 mm’ den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü birlikte engel, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Yer kattaki dükkân ve benzeri yerlerde özlük sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına tenha çıkış yerinde onaylama edilir.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin doğru dürüst şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Olağan methaliniz bile dahil olgunlaşmak üzere dışarıya açılan rastgele bir kapı potansiyel olarak bir yangın çıkışıdır.

 Bu kırda yangın çışitalarından yahut yangın çıkış baplarından bahsettiğimizde NİHAİ yangın çışitalarına atıfta bulunuyoruz.

Report this wiki page